Chystáte se své dítko zapsat do mateřinky v Třebíči? Práci vám usnadní nová webová aplikace.

TŘEBÍČ – Zápis do mateřské školy zřizované městem pro školní rok 2019/2020 vám nově usnadní webová aplikace. Papírový formulář je minulostí, nově je možné žádost vyplnit přímo online.

„V minulosti si museli rodiče v mateřské škole žádost nejprve vyzvednout, poté ji doma vyplnit a pak odnést zpět. Nově mají možnost žádost vyplnit přímo v systému na webové adrese https://zapisms.trebic.cz. Systém jim vygeneruje registrační číslo, a oni pak už jen dokument vytisknou a předají do vybrané mateřské školy,“ popsal nový systém starosta města Pavel Pacal.

Každou vytištěnou žádost je potřeba nechat potvrdit od lékaře. „V případě, že rodiče nemají přístup k internetu, mohou o pomoc s administrací žádosti požádat zvolenou mateřskou školu nebo odbor školství a kultury městského úřadu v Třebíči, kde jim rádi pomohou,“ doplnil Pacal. Vygenerovat žádost v aplikaci bude možné od 8. dubna do 6. května letošního roku.

V termínu 6. a 7. května bude probíhat řádný zápis na jednotlivých mateřských školách. V tomto termínu tedy rodiče přinesou do mateřské školy vytištěnou žádost včetně potvrzení praktického lékaře pro děti a dorost, rodný list dítěte a občanský průkaz zákonného zástupce.
Výhodou nové aplikace je i zajištění transparentnosti. Podle vygenerovaného registračního čísla mohou rodiče neustále sledovat, na jakém místě v pořadníku se žádost jejich dítěte pohybuje. Rodiče také mohou sledovat, jestli se jejich dítě automaticky posune v žebříčku, v případě, že rodiče jiného dítěte místo v mateřské škole uvolní. Pořadí se stanovuje na základě kritérií stanovených řediteli mateřských škol.