Požár v průmyslovém areálu provázely výbuchy

PŘEROV – Sklady a komerční haly v průmyslovém areálu v Přerově zachvátily v neděli brzy ráno plameny. Rozsáhlý požár provázely exploze. Hasiči museli likvidovat oheň z výškových plošin. Zásah se naštěstí obešel bez zranění, ani obyvatelé v okolí nebyli ohroženi zplodinami.

Na místě zasahovaly jak profesionální jednotky, tak i dobrovolné. „Hasiči po příjezdu nalezli prakticky celou z nejvíce zasažených hal v plamenech. Z objektu se ozývaly výrazné exploze. Při zahájení činnosti navíc došlo k silné detonaci, která prorazila několik plechových dveří, vysypala okenice a také poškodila obvodové zdi,“ popsal mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Vzhledem k nebezpečí zřícení museli záchranáři využít výškovou techniku, ze které hasili plameny. Zásah trval několik hodin. K tomu, aby areál mohl projít dokumentací a ohledáním musela posloužit těžká technika, s jejíž pomocí mohla vyšetřovací skupina dovnitř. „Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření. Prozatimní součet škod činí deset milionů korun,“ dodal mluvčí.