Přes sto řidičů pod vlivem na Příbramsku!

PŘÍBRAMSKO – Poslední víkend nedopadl na Příbramsku z hlediska policejních kontrol nijak katastrofálně. Od pátku do neděle zastavili policisté na příbramských silnicích jen čtyři hříšníky.

V pátek krátce po půlnoci jel po Dobříši osmatřicetiletý muž, který měl v dechu 1,73 promile alkoholu. V sobotu po poledni hlídka kontrolovala v obci na Milínsku o deset let staršího řidiče, který měl ovšem téměř tři promile! V neděli projížděl  Nečínem třicetiletý motorista bez papírů a měl dokonce ještě rok platný zákaz řízení. “Tímto jednáním se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,” potvrzuje tisková mluvčí Monika Schindlová. Posledním výtečníkem byl sedmadvacetiletý řidič, který nadýchal přes jedno promile u obce Stará Huť. “Nyní se bude dotyčný zpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,” dodává mluvčí.

Od začátku roku zjistili policisté na Příbramsku celkem sto třicet sedm řidičů, kteří byli pod vlivem návykových látek. Z toho čtyřicet jich bylo pod vlivem drog a dvacet pět osob mělo nad jedno promile alkoholu.