V Havlíčkově Brodě se vařilo o titul Kuchař Vysočiny Junior 2019

HAVLÍČKŮV BROD – Kachní prsa a hladká mouka z Mlýna Havlíčkův Brod. To byly dvě povinné ingredience, které museli použít žáci středních gastronomických škol a učilišť z Vysočiny v soutěži Kuchař Vysočiny Junior 2019 open. Své síly měřili začátkem dubna na půdě Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod.

Každou školu reprezentovali dva žáci. První člen týmu měl za úkol během 45 minut připravit hlavní chod, druhý soutěžící se ve stejném časovém limitu věnoval přípravě dezertu.
Soutěže se účastnil i jeden tým ze střední školy z Chrudimi a další nadějní budoucí kuchaři cestovali až z partnerského regionu Kraje Vysočina – Nitry.

Porota složená z certifikovaných komisařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky se zaměřila na hodnocení přípravy pokrmů, na celkovou organizaci práce i dodržování hygienických pravidel a stanoveného času. Zlatou medaili za hlavní chod si vyvařila Tereza Pekařová z Chrudimi. Nejchutnější dezert připravila Simona Chládková z Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč.

Obě vítězky, jejich kolegové i soupeři, kteří skončili na druhém místě, si odvezli z Havlíčkova Brodu sadu profesionálních nožů. Soutěžní týmy, které skončily ve zlatém a stříbrném pásmu, navíc mají otevřenou cestu do prestižní mezinárodní gastronomické soutěže Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2020, kterou asociace připravuje na leden příštího roku.