Vltava se po zimě opět otevře vodákům

LIPENSKO – Zima je za námi a tak je na čase se opět vydat na řeky. Milovníci vodáctví na jihu Čech by měli zpozornit, již o tomto víkendu se totiž po zimě otevírá řeka Vltava. Kde konkrétně dojde k tomuto aktu, se dozvíte v následujících řádcích.

K symbolickému odemčení řeky Vltavy dojde v sobotu 13. dubna 2019 přesně v půl jedenácté dopoledne v kempu Pod Hrází ve Vyšším Brodě. Tohoto slavnostního aktu se zhostí starosta Milan Zálešák a požehnání řece dá převor Vyšebrodského kláštera Jan Justin Berka. Poté již dojde k samotnému splouvání řeky buď do Rožmberka, nebo do Zahořan. Přeprava zpět do kempu bude zajištěna – z Rožmberku v 14:00 a 16:00 hodin a ze Zahořan v 15:30 hodin. Zapůjčení kánoí a raftů pro účastníky odemykání je zdarma.

Již od pátku 12. dubna je v kempu Pod Hrází ve Vyšším Brodě připraven doprovodný program. V pátek od 20:00 hodin zde bude k tanci a poslechu hrát skupina Hastroš. Tato skupina zde bude mít svůj prostor i v sobotu. A od 10:00 do 12:00 hodin se můžete těšit na vyprávění vodníka Brodimila a i něco k zakousnutí, opékat se tu bude sele.