Beach volejbal v centru města? Proč ne, chystají plážové hřiště

PROSTĚJOV – Na tři týdny se do centra města Prostějova nastěhuje plážové hřiště. Lidé si budou moci zasportovat v období od 15. května do 9. června. Radnice chce otestovat zájem svých obyvatel o tento druh zábavy.

„Zahrát si tak bude možné třeba beach volejbal, nohejbal, fotbálek nebo badminton,“ vysvětlil primátor města František Jura s tím, že dopoledne využijí hřiště školy a odpoledne bude k dispozici veřejnosti.

„Počítáme i s pořádáním různých turnajů nebo exhibičních utkání třeba volejbalistek či fotbalistů. Provoz hřiště bude denně od 9 do 13 hodin ve všední dny pro školy a následně do 20 hodin pro veřejnost,“ upřesnila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Město počítá i s následným využitím písku z plážového hřiště. Část poslouží na dosypání v Aquaparku, část na hřiště v blízkosti Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova, zbytek uloží Domovní správa k případnému využití v příštím roce.

Náklady na zřízení a provoz plážového hřiště jsou propočítány na zhruba 430 tisíc korun. „Částka zahrnuje i veškerý komfort spojený s provozem hřiště jako šatna na převlékání nebo toalety a sprchy,“ dodala Sokolová.

Na webových stránkách města Prostějova bude zveřejněn odkaz s příslušnými údaji, kde a jak si případně zájemci hřiště zarezervují pro turnaj nebo konkrétní skupinu.