Rekonstrukce mostu uzavře ulici R. Havelky, prozradíme kdy

JIHLAVA – Rekonstrukce mostu na přivaděči pokračuje a přináší nová omezení. Od 13. do 14. dubna se budou při rekonstrukci mostu na silnici I/38 snímat těžké mostní objekty, a proto stavaři silnici pod mostem uzavřou. Objízdné trasy povedou Jiráskovou ulicí.

„Veškerá doprava bude odkloněna na Jiráskovu ulici, na tu se lze ze západu dostat ulicí Na Dolech a z východu přes Pražskou, Havlíčkovu a Fritzovu ulici, kolem autobusového nádraží. Objízdné trasy pro městskou hromadnou dopravu budou stejné jako pro osobní auta, a trolejbusy budou nahrazeny autobusy,“ uvedl Hynek Schimmer z jihlavského odboru dopravy.

Uzavřená je i cyklostezka

Rekonstrukce mostu omezí také průjezd cyklostezkou u Českého mlýna. Ta je, jak už od nás víte, od začátku dubna z obou směrů uzavřená a uzavírka potrvá až do poloviny června.
Na měsíc od poloviny června tady bude průjezd možný pouze částečně a pak se díky technologické přestávce opět na měsíc, do 16. srpna, cyklostezka znovu otevře. Stavba ale potrvá do konce září a je možné, že po létě bude opět provoz na cyklostezce částečně omezen.
„V projektové dokumentaci, kterou předložil zhotovitel stavby zástupcům města, měl být průjezd umožněn pomocí dřevěných tunelů. Po kontrole pracovníků BOZP byl ale z hlediska bezpečnosti vzhledem k pohybu těžké techniky zcela zakázán,“ připomněl náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Laštovička.