Nemáte kýlu? Nechte se raději vyšetřit. Předejdete vážným komplikacím

MLADÁ BOLESLAV – V Klaudiánově nemocnici se vždy na jaře a na podzim nechávají vyšetřit desítky pacientů, kteří se obávají, že by mohli mít kýlu. A minulý podzim každý příchozí člověk skutečně kýlu měl.

Přijďte na vyšetření

Chirurgické oddělení Klaudiánovy nemocnice opět zve všechny zájemce, kteří mají podezření na tento problém na vyšetření. Můžete se nechat prohlédnout odborným lékařem bez předešlého objednání i bez doporučení od praktického lékaře. Stačí přijít do chirurgické ambulance nebo do odborných poraden v 1. patře pavilonu chirurgie v budově H. Vybrat je možné ze dvou termínů, buď ve čtvrtek 11. dubna od 15.30 do 18.30 hodin nebo ve čtvrtek 25. dubna od 15.30 do 18.30 hodin.

Co je kýla?

Kýla se projevuje viditelným vyklenutím, které lze většinou tlakem opět zatlačit zpět do břicha. Vzniká nejčastěji po velké fyzické námaze, těhotenství, kašli, při zácpě a podobně. Může způsobovat pocity tlaku, nevolnosti, bolesti, plynatosti, nebo obtíže se stolicí. Závažnou komplikací je takzvané uskřinutí, proto je lepší se už při pouhém podezření nechat vyšetřit.