Vařil perník, explodoval rodinný dům

HORAŽĎOVICE – Blízcí sousedi museli být u vytržení, když po výbuchu, který se udál v nedalekém horažďovickém rodinném domě, následovalo ohnivé drama. V budově se rozhořel ničivý požár a bylo třeba rychle jednat.

Po obdržení oznámení o požáru vyrazilo několik hasičských jednotek na místo nehody. „Hasiči z objektu vynesli tři velké propan butanové lahve a jednu malou. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy. Ke zranění osob ani zvířat nedošlo. Škoda byla vyčíslena na jeden a půl milionu korun,“ potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Případ převzali policisté z oddělení obecné kriminality. „Ti již ve večerních hodinách zajistili podezřelého sedmapadesátiletého muže z Klatov, který byl převezen do nemocnice k ošetření. Muž se doznal, že v domě vyráběl pervitin. K požáru půdních prostor došlo výbuchem zatím přesně nezjištěných chemických látek,“ informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová. „Policie zahájila trestní řízení pro podezření nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodala.