Zloděj zavítal do školních lavic. Neuvěříte, co zmizelo!

TÁBOR – Víkendového klidu v budově jedné z táborských škol využil dosud neznámý pachatel. Po vědomostech však zjevně netoužil a na učitele a žáky tak čekalo v pondělí ráno velké překvapení. Policisté po něm nyní usilovně pátrají a žádají veřejnost, aby se s jakýmikoli poznatky obrátila na policii.

Neznámý pachatel se v době uplynulého víkendu vloupal do jedné ze škol na Maredově vrchu v Táboře. „Po násilném vstupu školou prošel, z pokladničky na kávu odcizil učitelům částku 100 korun, z lednice sebral dvacet jogurtů a jako vrchol svého počínání na jedné z chodeb vystříkal práškový hasicí přístroj,“ sdělil policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Škoda, kterou výtečník napáchal je vyčíslena na bezmála 6 000 korun. V případě, že bude dopaden, mu hrozí až trest odnětí svobody na dobu dvou let. „Je více než pravděpodobné, že se svým jednáním mohl někde či někomu pochlubit,“ podotkl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Pokud máte jakékoliv poznatky, které by přispěly k pachatelově dopadení, sdělte je táborským policistům na jejich služebně či telefonní lince 974 238 700.