Darujte kola pro Afriku!

ZLÍN – Jako lidé žijící v blahobytu si těžko dokážeme představit, jak může pro nás naprosto běžná věc změnit lidský život. Obyčejné staré kolo přitom dokáže někomu na druhém konci světa otevřít cestu ke vzdělání a starý „krám“, který by nejspíš skončil na skládce, může napsat jeden šťastný konec. S touto myšlenkou přišla právě společnost Kola pro Afriku, která svou sbírku uspořádá i ve Zlíně.

Dětem v Gambii trvá cesta do školy i několik hodin pěšky, a proto často zůstávají doma. Změnit jejich osud mohou i obyvatelé Zlína a to už příští pondělí na náměstí Míru od devíti hodin do tří odpoledne. Využít mohou parkování zadarmo na ulici Bartošova.

Pořadatelé jsou vděční za jízdní kola v jakémkoliv stavu, cyklistické přilby, reflexní vesty, cyklonářadí i náhradní díly. Všechny darované věci následně svezou do centrálního skladu v Ostravě a uvedou do provozuschopného stavu. Celá cesta jednoho kola k dítěti do Gambie tak trvá až půl roku.

Letos se nově můžete zapojit i do projektu Příběh kola. „Budeme rádi, když se nějaký dárce podělí o příběh kola, které daruje, vyfotí se s ním a označí nás na svém FCB případně Instagramu,“ vzkazují organizátoři sbírky.