Kriminalisté hledají svědky, kteří viděli jízdu cyklistky na Havlíčkobrodsku

HAVLÍČKŮV BROD – Jeli jste 20. října loňského roku kolem poledne po silnici mezi obcemi Štoky a Chýška na Havlíčkobrodsku? Ano? Pak zbystřete. Havlíčkobrodští policisté se v souvislosti s prověřováním případu souvisejícího se zraněním cyklistky, které si přivodila při pádu z jízdního kola, obracejí na případné svědky události.

Cyklistka se jela projet na jízdním kole a projížděla po silnici III. třídy mezi obcemi Štoky a Chýška. Při jízdě měla po cestě potkat pravděpodobně malou dodávku v místech kousek za odbočkou na Petrovice, když jela ve směru od obce Štoky. Auto zřejmě zastavilo a jeho řidič s cyklistkou údajně komunikoval. Poté cyklistka opět nasedla na jízdní kolo a pokračovala v jízdě, kdy jela směrem z prudkého kopce a někde na úrovni odbočky k usedlosti Bukovec jízdu na kole nezvládla. „Chtěla zajet na tuto odbočku, což ale nezvládla, pokračovala dále v jízdě po krajnici a příkopem, kde havarovala. Při šetření dopravní nehody, při které si žena způsobila zranění, policisté u cyklistky zjistili provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté hledají případné svědky, kteří si všimli cyklistky a kteří by mohli poskytnout informace ke způsobu její jízdy, aby se obrátili na linku 158. „Uvítali bychom zejména svědectví řidiče z vozidla, který měl u cyklistky zastavit a mluvit s ní. Jeho svědectví by mohlo výrazně pomoci objasnit průběh jízdy cyklistky před jejím pádem,“ uzavřela Dana Čírtková.