Muž fingoval svůj únos. Chtěl mít klid od své přítelkyně

DOMAŽLICE – Zajímavý a nápaditý způsob, jak se „osvobodit“ od své přítelkyně, našel dvaapadesátiletý muž. Ten si jen prý potřeboval zařídit nějaké věci, chtěl čas jen sám pro sebe a aby mu u toho nepřekážela, a tak se odhodlal k originálnímu řešení.

Policisté přijali oznámení sedmačtyřicetileté ženy. Ta přišla s tím, že její přítel byl pravděpodobně unesen. Ráno prý odešel do práce, z které se nevrátil a druhý den na jeho mobil, který nechal doma, přišla podivná zpráva. „Kriminalisté proto vyhlásili po pohřešovaném celostátní pátrání a prováděli šetření. V jeho průběhu byl dvaapadesátiletý muž nalezen v Klatovech bez známek jakéhokoliv viditelného poranění. Policistům uvedl, že byl přepaden třemi neznámými muži a odvezen do Klatov. Již v průběhu sepisování podání vysvětlení však vyšly najevo nesrovnalosti,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nakonec se muž přiznal, že si celý únos vymyslel, jelikož si potřeboval zařídit nějaké věci sám bez přítelkyně, která je hrozně žárlivá, a chtěl čas sám pro sebe. SMS zprávu s hrubkami ve znění: „Jestli chcete přítele na spatek, nevolejte policii“ odeslal na svůj mobil také sám. Případ kriminalisté nakonec odložili, neboť nedošlo k trestnému činu.