Na následky nehod zemřeli na jihočeských silnicích další lidé

JIŽNÍ ČECHY – Jihočeští policisté přišli v těchto dnech s další smutnou zprávou ze silnic Jihočeského kraje. V únoru a dubnu došlo k dalším dvěma tragickým nehodám, při nichž byly těžce zraněny cestující osoby. Ty byly ještě transportovány do nemocnic, kde však na následky nehod bohužel zemřely.

První nehoda se stala 23. února 2019 v 12:30 hodin na silnici druhé třídy v katastru obce Babice ve směru jízdy od Němčic na Netolice. „Po příjezdu zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Citroen Xsara se pravděpodobně plně nevěnoval řízení,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Řidič se svým automobilem v důsledku toho narazil pravou přední částí do stromu. Jeho i spolujezdkyni pak převezli záchranáři do nemocnice. Zde bohužel řidič na následky svých zranění za tři dny zemřel.

Poslední březnový týden, konkrétně 29. března 2019 v 18:00 hodin, přinesl dopravní nehodu na silnici třetí třídy u obce Křemže. Zde zastavil řidič osobního automobilu tovární značky Toyota Rav4 u kraje silnice, vystoupil stejně jako nezletilá spolucestující.

Střet s chodkyní v blízkosti obce Křemže (zdroj Policie ČR)

„Ta však náhle vstoupila do jízdní dráhy přijíždějícímu řidiči osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, jedoucího od Vrábče na Chlumeček,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura. Řidič již nestačil zareagovat a dítě srazil. „Z místa byla těžce zraněná osoba převezena do nemocnice, kde jí byla poskytnuta veškerá možná lékařská péče. Bohužel zranění bylo tak vážně, že osoba po sedmi dnech v nemocnici zemřela,“ dodal Bajcura.

Na jihočeských silnicích se tak jedná od začátku roku již o devátou a desátou oběť dopravních nehod.