Okradli ho ve vlastní kanceláři. Kdo byl pachatel, překvapilo i jeho

ZLÍN – Řešení některých policejních případů není tak komplikované, jak se na první pohled zdá. Zatímco se rozjíždí pátrání, zoufalá oběť trestného činu se uklidní, vydá se po vlastních stopách a najednou se krádež sama od sebe vyřeší, protože se ve skutečnosti vůbec nestala. Tak tomu bylo i v případě muže z Otrokovic, kterého „okradli“ ve vlastní kanceláři.

„Ve čtvrtek večer vyjeli policisté k nahlášené krádeži příruční tašky sedmapadesátiletého muže, kterému ji měl zloděj odcizit z firmy v Otrokovicích, kde pracoval,“ sdělila policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková. „Vzhledem k tomu, že ve stejné firmě řešili krádež již v minulých dnech, odcizení tašky s platebními kartami do případu zapadalo. Policisté vyslechli svědky, ohledali místo činu a po pachateli začali pátrat.“ Taška měla obsahovat veškeré doklady včetně platebních karet a hotovosti.

Tentokrát stačilo k vyřešení případu jen pár hodin. Zásluhy na tom neměla policie, ale muž, který opět volal na tísňovou linku, aby se omluvil. Po návratu domů našel tašku zapadlou za nářadím v garáži, kde ji upustil, když odnášel nákup do domu.

Z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tak tentokrát nemusel být nikdo obviněn. A poškozený muž si snad na tohoto zloděje dá příště velký pozor.