Pardubický vinařský maraton uzavře centrum pro veškerou dopravu

PARDUBICE – Pardubický vinařský půlmaraton v sobotu uzavře centrum města. Řidiči tak musejí počítat s tím, že během dne pojedou po objížďkách. Uzavírky se dotknou i MHD.

Pardubický vinařský půlmaraton je jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí města. Ten letošní se poběží v sobotu 13. dubna opět jako Mistrovství České republiky mužů a žen v půlmaratonu a na startu se objeví i řada vytrvalců z partnerských měst. Svým rozsahem se závod řadí mezi tři největší v České republice.

Kromě hlavního běhu na 21,1 km je letos připravený i závod na 7 kilometrů a štafeta družstev na 3 x 7 km. Ti méně zdatní a mládež se pak mohou zúčastnit Lidového běhu Vaňka Vaňhy na trati 1500 metrů. Součástí celého sportovního dne bude i závod českého poháru tělesně postižených sportovců na handbicích.

Omezení osobní dopravy

Od 7 do 17 hodin bude uzavřeno Smetanovo náměstí, náměstí Republiky a Sukova třída. Od 9 do 16 hodin bude uzavřeno Masarykovo náměstí a dále pravý dvojpruh ulice Hradecké ve směru na Stavařov až po ulici Studentskou. Zcela uzavřena bude městská část Cihelna, a to od 10.30 do 16 hodin. Od 9 do 16 hodin bude také uzavřena ulice Jáhnova, Bubeníkova, Štrosova, Dašická, Kotkova, dále Pospíšilovo náměstí, ulice Sezemická, Bezdíčkova, Husova, Mezi Mosty, ulice Labská, U Stadionu a Sukova třída.

Konkrétně ve druhém Pardubickém městském obvodu budou v obou směrech zcela neprůjezdné ulice Studentská, Kunětická a část ulice Hradecká, a to od Fáblovky až po křižovatku s ulicí Poděbradskou. Tyto ulice budou uzavřeny v době od 10 hodin do 16 hodin. Doprava ve zbylé části ulice Hradecká, tedy od křižovatky s ulicí Poděbradskou k mostu Pavla Wonky, bude svedena na jednu polovinu komunikace. V uvedenou dobu nebude možný jakýkoliv výjezd ani vjezd vozidel do místní části Cihelna a Stavařov.

Pardubický magistrát prosí obyvatele těchto městských částí, aby svůj případný odjezd z této lokality v sobotu 13. dubna naplánovali tak, aby stihli odjet do desáté dopolední. S bezproblémovým návratem počítejte až po 16.00 hodině.

Omezení hromadné dopravy

Pořádání tohoto mezinárodního závodu ovlivní i městskou hromadnou dopravu. Dopravní podnik proto na všech zastávkách a v autobusech vyvěsil všechny změny, s nimiž v den konání závodu musejí cestující počítat.
Pro MHD bude uzavřena tř. Míru, Sukova tř., nám. Republiky, Smetanovo nám., Jahnova, Bubeníkova, Husova, Sakařova, Kunětická a Studentská ulice i část ulice Dašické a Štrossovy. Uzavřeny budou i dva jízdní pruhy Masarykova nám. a Hradecké ulice od křižovatky s tř. Míru ke křižovatce s Poděbradskou ul.

Po dobu konání závodů nebudou obsluhovány zastávky: Sukova, Nám. Republiky, Karla IV., Třída Míru, Sakařova, Holubova, Bezdíčkova, Zlatá štika, Na Haldě, Na Bukovině, Krajský úřad, Univerzita, Cihelna,točna, U Kostelíčka, zast. Masarykovo nám. ve směru do Polabin i na Sukovu třídu, zast. Zimní stadion, Stavařov ve směru do Polabin.
Pro zastávku Na Okrouhlíku ve směru do Pardubiček bude v ul. Na Kamenci zřízena náhradní zastávka. Pro zastávku Štrossova ve směru do centra bude v ul. Na Kamenci zřízena náhradní zastávka. Pro zastávku Hradecká ve směru ke Globusu bude zřízena náhradní zastávka u parkoviště před SOU v Poděbradské ul. Za zastávku Staré Hradiště, hostinec bude zřízena náhradní proti zastávce Staré Hradiště,OÚ.

Více informací o náhradních trasách linek MHD, případně o zrušených spojích najdete ZDE.