Přijďte změřit své síly v závodech kočárků

ZLÍNSKÝ KRAJ – Máte dítě, kočárek a chuť si zasportovat? Přijďte se utkat v netradiční disciplíně na sto kroků, do které se může zapojit celá rodina.  V neděli proběhne již osmý ročník „klání“ a to ve stejný čas a den po celé republice. Ve Zlínském kraji se můžete zúčastnit hned na třech různých místech.

Původním záměrem těchto závodů bylo motivovat maminky na mateřské k pravidelnému pohybu na čerstvém vzduchu a následně tak naučit děti, že sport patří k našemu životu. V současnosti můžete změřit své síly v rychlé chůzi na sto kroků ve třech různých kategoriích, a sice pro maminky, tatínky a rodinu, kdy se kočárku musí současně držet dva rodinní příslušníci.

Událost se každoročně rozrůstá o další účastníky a šíří se už i mimo hranice republiky. V minulém ročníku mezi sebou zápolilo na devět set třicet kočárků, které odstartovaly ve třiceti sedmi různých městech ve stejný den i čas.

Vybrané vstupné je pokaždé věnováno na dobrou věc. Peníze putují ke konkrétním dětem z daného místa závodu, které potřebují podporu a pomoc. Pouze v uplynulém roce se vybralo téměř sto dvaadvacet tisíc korun. Ve Zlínském kraji se můžete do události zapojit v zámeckém parku ve Slavičíně, Smetanových sadech v Holešově a na dopravním hřišti ve Valašském Meziříčí.

Celorepublikový start se odehraje v neděli ve tři hodiny odpoledne. Pokud se ovšem rozhodnete akce zúčastnit, budete muset přijít už o něco dřív, abyste stihli registraci. Na některých místech je také připraven doprovodný program jako například ve Slavičíně, kde se děti mohou zapojit do hledání velikonočních vajíček.

Pokud se vám akce zalíbila a rádi byste se jí zúčastnili, registrujte se na stránkách akce nebo oslovte své místní organizátory.