Auto s prošlou technickou kontrolou nadělalo paseku

DOMAŽLICE – Tohle si bude osmašedesátiletý muž dlouho vyčítat. Nasedl totiž do Peugeotu 406, který neměl platnou technickou kontrolu a to mu připravilo horké chvíle, spoustu komplikací a teď má co dočinění s policií.

Nešťastný řidič v Domažlicích v ulici Švabinského u budovy okresního soudu způsobil dopravní nehodu. Když přijížděl ve směrem od ulice Prokopa Velikého, z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a dále vlevo mimo silnici na parkoviště, kde narazil do stojícího osobního auta Renault Clio. Po střetu byl Renault odražen a narazil pravou stranou vozidla do dopravní značky. Poté Peugeot pokračoval dále v jízdě a přední částí narazil do kovového zábradlí.

Po dopravní nehodě došlo u řidiče ke zhoršení zdravotního stavu a byl převezen do nemocnice. Požití alkoholických nápojů před jízdou u něj policisté vyloučili dechovou zkouškou. „Při šetření dopravní nehody bylo zjištěno, že řidič užil k jízdě auto, které nemělo platnou technickou kontrolu. Ta skončila v červnu 2018. Na Peugeotu byla napočítána škoda ve výši patnáct tisíc korun, Renault utrpěl poničení v hodnotě kolem padesáti tisíc korun. Na dopravním značení a dalších věcech byla vyčíslena škoda přes třicet tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zdroj: Policie ČR