Bezmocného starce sprostě a brutálně napadl zezadu

DOMAŽLICKO – Obrovský šok a bezmocnost zažil šestasedmdesátiletý muž v obci Hostouň, když se z ničeho nic stal obětí podlého útoku sedmadvacetiletého barbara, který na něj udeřil zezadu. Bylo téměř nemožné ubránit se, navíc pachatel použil řeznou zbraň a seniora poranil.

Toho nešťastného dne mladý útočník nečekaně přistoupil k procházejícímu šestasedmdesátiletému muži, kterého uchopil předloktím ruky zezadu pod krkem, do takzvané „kravaty“ a druhou rukou mu sáhl do zadní kapsy kalhot, odkud mu ukradl peněženku s finanční hotovostí sto třicet korun a osobními doklady.

Poškozený se snažil svojí pravou rukou zabránit krádeži, přičemž došlo k řezným poraněním od nezjištěného předmětu na prstech pravé ruky. Poté podezřelý vzal nohy na ramena a utekl. „Zraněný senior musel být odvezen do Domažlické nemocnice. Na základě vyhodnocení záznamu kamerového systému a precizní práci kriminalistů byl pachatel do několika hodin vypátrán a umístěn do policejní cely. K loupeži se doznal, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ vylíčila policejní mluvčí Dagmar Brožová.