Na Českobudějovicku našli podezřelou návnadu. Známe podrobnosti!

ČESKOBUDĚJOVICKO – Jihočeští policisté od včerejšího dne prověřují nalezenou, pravděpodobně jedovatou nástrahu, která měla být zacílena na psy. Nález byl navíc učiněn v blízkosti jednoho z dětských hřišť. Jedná se tedy o velmi rizikovou oblast a i z tohoto důvodu policisté žádají občany o informace, které by vedly k dopadení pachatele.

Nejspíše otrávená návnada nalezená v obci Včelná (zdroj Policie ČR)

Návnada byla nalezena v obci Včelná, která se nachází poblíž krajské metropole. „Uzeninu s vloženou výrazně modře zbarvenou látkou nalezla poblíž dětského hřiště včera žena, která vše oznámila starostce obce. Ta kontaktovala policisty,“ upřesnila, jak k nálezu došlo, policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Nástraha byla předána odborníkům k provedení chemické expertízy a dle jejích výsledků stanoví policisté další postup. „Zatím provádějí v místě nálezu a jeho okolí šetření k možné osobě pachatele,“ konstatovala mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.

V případě jakýchkoliv informací se neváhejte obrátit na linku 158 nebo přímo na obvodní oddělení policistů v Boršově nad Vltavou. „S ohledem na blízkost dětského hřiště se jedná ze strany pachatele, který zde nástrahu položil, o mimořádně nebezpečné a rizikové jednání. Výrazně zbarvená látka může přitáhnout dětskou pozornost a malé dítě může látku i spolknout,“ dodala k případu Uhlířová.

Policisté v případě takového nálezu doporučují s ním nijak nemanipulovat, přivolat policii a místo do jejího příjezdu zajistit tak, aby se k nebezpečné látce nedostaly děti ani zvířata.