Objednal si exkluzivní hodinky Apple Watch IV levně přes internet. Byl to podvod! 

PRAHA – ZÁPAD – Skvělý design, živý displej se zakřivenými rámečky a pokročilé zdravotní a fitness funkce ho zlákali. A měl štěstí, hodinky se mu podařilo najít na internetu se stejně skvělou cenou 9 474 Kč. Neváhal, hned si je objednal a převodem přes banku předem zaplatil. Nebylo to šťastné rozhodnutí.

Jak se to stává

Exkluzivní chytré hodinky si muž objednal už 20. února 2019 přes webový portál www.superelektro.eu. Do současné doby však neobdržel zboží, ani peníze zpět a uvedený e-shop, jak se dalo očekávat, je nekontaktní.

Levné ceny varují

Policisté nyní případ prošetřují a varují, aby byli lidé při objednávání zboží přes internet vždy dostatečně obezřetní. Ověřili si věrohodnost prodávajícího nebo internetového portálu a pokud možno neposílali platbu předem nebo na zahraniční účty. Levnější zboží je naopak jedním z vodítek nevěrohodnosti prodávajícího. Hodinky Apple Watch IV prodejce na internetu nabízel zhruba o 2000 Kč levněji než je jejich obvyklá cena na trhu.

Poškození, obraťte se na policii

Na stránkách dotyčného webu dnes visí oznámení: momentálně nedostupné. Další poškození by se proto měli pro bližší informace a podání žaloby obracet na Policii ČR, která jim veškeré potřebné údaje o provozovateli poskytne.

Manuál první pomoci!

Pokud jste platili formou převodu z účtu, kontaktujte co nejdříve svou banku s žádostí o vyžádání svých peněz zpět. Pokud jste objednávku zatím nehradili, doporučuje se ji předem neplatit, případně být opatrní při přebírání zásilky při jejím doručení.