Skanzen Rochus vás provede od fašanku do Velikonoc

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ačkoliv do Velikonoc zbývá ještě týden, už nyní se na ně můžete připravit v rámci programu pořádaného společností Park Rochus. Skanzen na okraji slovácké metropole vám nabídne pohled do velikonočních tradic v malebném prostředí lidových staveb z přelomu devatenáctého a dvacátého století zasazených do přívětivé dolňácké krajiny. Čeká na vás bohatá ochutnávka a zapojíte se do velikonočních příprav.

Stačí se vydat jen kousek za město a vzápětí se ocitnete v minulosti. Skanzen lidové architektury v Parku Rochus nabízí přehlídku lidového stavitelství, seznámí vás se způsobem obživy našich předků, jejich odíváním i kulturou a událostmi, které je každým rokem provázely. Obdivovat můžete starobylou poutní kapli sv. Rocha, ovocné sady s původními odrůdami i měšťanské vinné sklepy.

Již tuto sobotu vám skanzen nabídne exkurzi do tradiční podoby Velikonoc. Mezi jednou a pátou hodinou odpoledne můžete přijít oslavit velikonoční svátky se vším, co k tomu patří. Organizátoři vás zapojí do malování vajec i pletení pomlázek a nebude chybět ani ukázka gastronomie typické pro jarní období spojená s koštem mladých vín.

Během akce zahrají členové folklorního souboru Cifra a dětského folklorního souboru Dolinečka. Vynesou smrtku, přivedou létečko a předvedou velikonoční obchůzku.

Vstupné na program je stejné jako po zbytek roku. Dospělí zaplatí sedmdesát korun, děti, studenti a senioři padesát a zvýhodněné rodinné vstupné vás vyjde na sto dvacet korun. Zaparkovat můžete přímo pod skanzenem nebo ve městě a užít si před programem krátkou procházku.