Včerejší nehoda na Táborsku má tragické následky

TÁBORSKO – Včera jsme vás informovali o vážné dopravní nehodě, která se stala na Táborsku krátce po třetí hodině odpolední (článek najdete zde). Střetl se zde kamion s osobním automobilem, přičemž řidič osobního vozu byl letecky transportován do nemocnice.

Ke střetu vozidel došlo u obce Vlastiboř na Táborsku. Policejní mluvčí k nehodě sdělil: „Dle prvotních informací zde řidič (28) osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia, jedoucí ve směru od Sudoměřic na Soběslav, po předjetí před ním jedoucího osobního vozidla tovární značky VW Golf uvedl své vozidlo do smyku a pravým bokem narazil do v protisměru jedoucího nákladního vozidla tovární značky Scania.“ Mladík při střetu utrpěl vážná poranění a byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice.

Dnes v noci však policisté obdrželi smutnou zprávu. „Mladý řidič i přes veškerou snahu záchranářů a zdravotníků svým zraněním podlehl,“ oznámil policejní mluvčí Miroslav Doubek. Je tak bohužel již jedenáctou letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. „Veškeré okolnosti nehody jsou i nadále předmětem šetření táborských dopravních policistů,“ dodal Doubek.