Vracíte se domů a nemáte kde zaparkovat? Problém má vyřešit příspěvek

ZLÍN – V dnešní době už snad není město, které by se nepotýkalo s problémem nedostatku parkovacích míst. Vozidla odstavená na místních komunikacích by z ulic Otrokovic měl pomoct dostat i příspěvek na budování parkovacích stání u rodinných domů. Města takovou možnost poskytuje již podruhé.

Tentokrát bylo z rozpočtu vyčleněno dvě stě padesát tisíc korun. „Dotace je stanovena paušálně na deset tisíc korun na jedno vybudované parkovací stání. Přičemž program připouští financovat maximálně dvě parkovací stání na jednu bytovou jednotku související stavby rodinného domu,“ informovala Marcela Sláčíková z odboru rozvoje města, který program pro poskytování této dotace administruje.

Žadatelem může být pouze fyzická osoba, tedy vlastník domu a přilehlého pozemku, které nejsou využívány pro podnikání. Trvalé bydliště v Otrokovicích ovšem není vyžadováno. Parkovací stání také musí být vystavěno v roce, kdy byla dotace vypsána. Pokud chtějí žadatelé finanční příspěvek obdržet, nesmí mít vůči městu ani žádné závazky po lhůtě splatnosti.

Zájemci mohou o dotaci zažádat v termínu mezi 15. dubnem 2019 a 30. listopadem roku 2020. Žádost v elektronické podobě najdete na stránkách města.