Kdo zavinil nehodu? Cyklista nebo řidička auta?

ŠUMPERSKO – I když řidička Škody Fabie včera smetla u Palonína na Šumpersku cyklistu, není jisté, že nehodu zavinila. Muž na elektrokole měl totiž připito.

„Řidička jela od výjezdu z dálnice D35 směrem do centra obce Palonín v křižovatce přehlédla cyklistu jedoucího na elektrokole směrem do Loštic,“ popsala situaci šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Auto srazilo kolo a cyklista utrpěl zranění. Z místa nehody byl zdravotnickou záchrannou službou převezen k ošetření do nemocnice. Oba řidiče podrobila policie dechové zkoušce. „Zatímco u řidičky osobního vozu byla dechová zkouška negativní, cyklista opakovaně nadýchal téměř jedno promile,“ řekla mluvčí s tím, že při nehodě vznikla škoda kolem 40 tisíc korun.

Mluvčí upozornila i na rizika elektrokol, která se posledních letechtěší velké oblibě.„Především je zapotřebí počítat s vyšší rychlostí elektrokol. Samotní cyklisté musí počítat s tím, že elektrokola mohou být díky své váze hůře ovladatelná, mají jiné těžiště a mohou mít i delší brzdnou dráhu,“ zdůraznila Vybíhalová.