Policie varuje. Pozor na uzavírky a omezení spojů MHD!

PLZEŇSKO – Zítra odstartuje plánovaná sportovní akce Krajský půlmaraton Plzeňského kraje, a tak byste měli věnovat pozornost následujícím řádkům, abyste se náhodou nedostali na cestách někde do zbytečných komplikací.

V souvislosti s plánovaným běžeckým závodem dojde k řadě dopravních omezení

Od 09:50 dojde k uzavírkám na trase Plzeň-Bory – Litice – Šlovice – Dobřany – Lhota – Valcha.

Pořadatel v tomto případě zajistil a vyhradil možné parkování před Západočeskou univerzitou v Plzni na Borech, odkud bude pro veřejnost zajištěna kyvadlová doprava k areálu plzeňského Škodalandu.

Dojde také k částečnému omezení spojů MHD linky č. 21 a č. 26 (informovali jsme zde).

Dopravní policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu po celé trase závodu. „Křížení trasy závodu se silnicemi budou zabezpečeny svislou dopravní značkou B1- zákaz vjezdu všech vozidel s dodatkovou tabulkou (mimo vozidel s povolením pořadatele) nebo pevnou zábranou. U každého dopravního značení bude poučená osoba s reflexní vestou a nápisem POŘADATEL,“ informuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

1. trasa půlmaraton

směr Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota, Valcha, po lávce přes přehradu zpět do Litic.

2. krátká trasa

směr Litice, po lávce přes přehradu zpět do Škodaland (stejná trasa i nově přidaná štafeta).

Policisté žádají všechny řidiče, aby v případě potřeby užili náhradní objízdné trasy, respektovali pokyny policistů a dočasná dopravní omezení po celou dobu závodu. „Dále, aby návštěvníci a občané dbali zejména na vlastní bezpečnost. Policisté počítají s návštěvou závodu i těch nejmenších a upozorňují návštěvníky, aby měli děti, které přichází s nimi, pod dohledem. Časový limit závodu je odhadován na cca 3 hodiny,“ pokračuje Veronika Hokrová.

Anonymita davu účastníků závodu a snadno dostupné kapsy

To jsou faktory, které zvyšují riziko trestných činů, zejména krádeží. „Upozorňujeme všechny účastníky závodu, aby měli své věci neustále pod kontrolou. Ve svých zaparkovaných vozidlech neponechávejte viditelně odložené věci, byť nepatrné hodnoty, které mohou přilákat případné nenechavce,“ dále upozorňuje tisková mluvčí.