Rozšíření Hradební ulice uzavřelo vjezd do jihlavského Cityparku

JIHLAVA – Do konce července se nedostanete na parkoviště City parku ze směru od Brněnského mostu. Důvodem je omezení provozu na Hradební ulici, kde stavbaři rozšiřují frekventovanou silnici v části ke křižovatce s ulicí Znojemská. V pravém pruhu ve směru od Brněnského mostu vznikne nový BUS pruh.

Vjezd do obchodního domu od křižovatky se Znojemskou ulicí je volný. Otevřený je také vedlejší výjezd v dolním patře parkoviště City parku, který vede na ulici Tovární.
„Předchozí vedení města se snažilo tyto práce provést během uzavírky Brněnského mostu. Bohužel se několikrát do výběrového řízení nepřihlásil žádný zhotovitel, proto to musíme udělat nyní, s omezeným provozem. Za nastalé dopravní komplikace se předem všem za vedení města omlouváme,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Laštovička.

Provozu linek městské hromadné dopravy se uzavírka nijak nedotkne, v přímém směru bude ulice Hradební průjezdná. Uzavřený ale je vjezd do obchodního domu City park ze směru od Brněnského mostu. „Objížďková trasa do City parku bude vedena od Velkého Beranova přes Okružní, Havlíčkovu a Jiráskovu ulici, stejně jako tomu bylo při uzavírce Brněnského mostu,“ uvedl Hynek Schimmer z odboru dopravy jihlavského magistrátu.