Cesta opilého řidiče skončila v Dřevnici

ZLÍNSKO – Víkendovou službu narušila hasičským sborům kuriózní nehoda. V sobotu krátce po sedmé hodině vyrazily jednotky ze Zlína a Otrokovic do blízkých Tečovic, kde na ně v chladném, větrném dni čekaly nejen běžné vyprošťovací práce, ale i zásah přímo v proudu řeky. Skutečně mrazivé momenty si ovšem zažil už řidič před nimi, který se do Dřevnice dostal přímou cestou z mostu.

„Krajské operační středisko hasiče vyslalo k obci Tečovice na Zlínsku, kde do mostu přes řeku Dřevnici narazil řidič osobního vozidla a poté z výšky tří metrů spadl do koryta řeky,“ shrnula nehodu tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. Ačkoliv popis nehody působí hrůzostrašně, muž, který prorazil zábradlí a skončil v Dřevnici, havárii přežil a záchranáři ho převezli do krajské nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči museli nejdřív odstranit následky nehody. „Následkem pádu došlo k proražení palivové nádrže vozidla a úniku pohonných hmot,“ vysvětluje Lucie Javoříková. „K zamezení šíření pohonných hmot po řece natáhli hasiči okolo vozidla sorpční hady. Tři sta metrů po proudu k zachycení již uniklých provozních kapalin hasiči instalovali přes celou šíři řeky nornou stěnu a zachycené kapaliny sbírali z hladiny řeky pomocí sypkého sorbentu.“ Nakonec zbývalo vyprostit z koryta řeky samotný automobil a vrátit ho zpět na vozovku.

Příčinou rozsáhlého zásahu byl opilý čtyřiadvacetiletý cizinec, který svým autem najel do protisměru. V současnosti byl zadržen policií a za jeho jednání mu hrozí trest v délce až tří let za ohrožení pod vlivem návykové látky.