Nervy řidičů projíždějících Brodem testuje oprava Lidické ulice

HAVLÍČKŮV BROD – Kolony podél celé Masarykovy ulice, ucpaná Dolní ulice, částečně i Žižkova ulice a kolony od Jihlavy táhnoucí se až téměř od odbočky na Květnov (cca 4 kilometry od značky Havlíčkův Brod). Tak dnes vypadal první den dopravního omezení v Havlíčkově Brodě, kde se opravuje ulice Lidická a dopravu řídí provizorní semafory.

Od brzkého rána si řidiči na sociálních sítích vyměňovali zkušenosti a snažili se co nejrychleji projet Brodem anebo naopak zjistit, jak se do Brodu směrem od Jihlavy dostat a nestrávit hodinu v téměř čtyřkilometrové koloně (tak dlouhá byla kolem poledne). „Nebýt objížďky na Novotného dvůr, tak jsem tam do teď,“ svěřil se na Facebooku jeden z řidičů. „Celá Masaryčka stojí až nahoru k benzíně, po 30 minutách jsme u OMV,“ přidal nepříjemnou zkušenost s ranním cestováním Brodem další z šoférů.

Bližší informace o dopravním omezení najdete v naší zprávě Řidiče v Brodě čeká horor, připravte se na opravu výpadovky na Jihlavu. Důvodem, proč se dělníci na nejfrekventovanější dopravní tepnu Havlíčkova Brodu opakovaně vrací je uplatněná reklamace Ředitelství silnic a dálnic, které silnice I. tříd spravuje. Vozovka má hned několik nerovností a výtluků a je potřeba položit nový povrch.