Opilý řidič zavinil nehodu a z místa ujel

JIHLAVA – Popil, sedl za volant, vjel do protisměru, způsobil nehodu a z místa ujel. Tak by se dalo ve zkratce popsat jednání sedmatřicetiletého řidiče z Jihlavska. Havárku způsobil na silnici II/134 mezi Batelovem a Novou Vsí v sobotu 13. dubna večer. Nikdo se nezranil, „jen“ škoda je 45 tisíc.

„Po příjezdu na místo policisté zjistili, že řidič osobního motorového vozidla Škoda Octavia jel ve směru jízdy k obci Nová Ves. Po projetí pravotočivé zatáčky při jízdě na přímém úseku přejel do protisměrného jízdního pruhu, kde došlo ke střetu s osobním motorovým vozidlem Peugeot 307,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Viník ale u nehody nezastavil, pokračoval ve své spanilé jízdě až do Horní Vsi na Pelhřimovsku, kde ho zastavili policisté z Počátek a ti mu také naměřili přes 1,7 promile v dechu. Zabavili mu řidičský průkaz a nezodpovědné chování řidiče se dále šetří. Ukázalo se totiž, že byl nejen opilí, ale navíc za tmy svým autem nesvítil.
„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Dana Čírtková.