Sportovci Wu-shu Pelhřimov vybojovali stříbro a bronz na světovém poháru

PELHŘIMOV – Olympijská hala v Innsbrucku hostila o víkendu 12. až 14. dubna Světový pohár v kickboxu Austrian classics 2019. Mezi více než dvěma tisíci závodníky z 39 zemí světa se prosadili i pelhřimovští sportovci. Adéla Tajchlová přivezla na Vysočinu bronz a Jaroslav Dvořák stříbro.

Zástupci oddílu Wu-shu Pelhřimov Michaela Dománková, Adéla Tajchlová a Jaroslav Dvořák, svěřenci trenéra Martina Dvořáka, byli součástí výpravy Českého svazu kickboxu. Soutěžili v disciplíně pointfighting a dokázali přispět k medailovému zisku českého týmu.

Jako první vstoupila do turnaje Michaela Dománková (pointfighting začátečnice 8–12 let – 32 kg). Předvedla bojovný výkon, ale bohužel byla vyřazena v eliminacích a celkově obsadila 5. místo.
Adéla Tajchlová (pointfighting dívky 8–9 let +36 kg) v semifinále nestačila na soupeřku z Itálie, ale i přesto získala bronzovou medaili.
Nejúspěšnější z pelhřimovské výpravy byl Jaroslav Dvořák (pointfighting chlapci 8–9 let +36 kg), který se probojoval až do finále, a nakonec si z Rakouska odvezl stříbrnou medaili.