Trojice zavítala do drogerie. Svatá však rozhodně nebyla

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Počasí nedělního odpoledne nebylo příliš vhodné na venkovní aktivity, svádělo spíše k nákupům. Tuto činnost si však upravila k obrazu svému trojice, která navštívila jednu z prodejen v jihočeské metropoli.

Českobudějovičtí policisté byli tak včera, 14. dubna 2019 odpoledne, přivoláni do jedné z místních prodejen s drogistickým zbožím na Pražské třídě. Ostraha zde totiž přistihla při činu trojici zlodějů. „Ti po předchozí společné domluvě odcizili z volně přístupných regálů různé drogistické zboží za více než 6 000 korun, které uschovali do oblečení, které měli na sobě a do svých tašek,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Přes pokladny prošla trojice bez placení, pohotová ochranka obchodu je ale včas zastavila a zavolala policejní hlídku. „Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o jednoho mladého muže a dvě ženy,“ konstatovala mluvčí Uhlířová. Devatenáctiletý mladík byl navíc již za obdobný skutek v minulosti potrestán. „Policisté na případu budou i nadále pracovat,“ dodala mluvčí.