Čekají vás změny. Šumavskou ulicí už brzy autem neprojedete

PLZEŇ – Projíždět Šumavskou ulicí je někdy tvrdý oříšek. Mohou za to davy chodců, které se valí přes silnici a vůbec nerespektují skutečnost, že nemají přednost před vozidly a přináší tím řidičům horké chvíle. Sami se tak ale nachází v ohrožení své bezpečnosti.

Vše vyhrotil nedávno vybudovaný autobusový terminál u hlavního vlakového nádraží, kvůli kterému se toto místo stalo vysoce frekventovaným přestupním uzlem. Proto se město Plzeň rozhodlo uzavřít část Šumavské ulice v úseku Nádražní a Vocelova, kde se nacházejí zastávky městské hromadné dopravy a je zde problematické místo pro přecházení. Povolen bude vjezd pouze autobusům, trolejbusům a s ohledem na budovu okresního soudu budou mít samozřejmě povolen vjezd policisté a vězeňská služba. Úsek budou moci využívat též cyklisté.

Vozidla, najíždějící z křižovatky s ulicí Sirková, budou proto povinna odbočit do ulice Nádražní, na jejímž konci je možné se otočit zpět nebo vyjet kolem hotelu Vienna House (dříve Angelo) do ulice U Prazdroje.

Tato opatření si vyžádají pouze úpravy dopravního značení, které jsou odhadnuty na částku padesát tisíc korun. Realizace změn by měla být hotova asi do šesti měsíců od podání žádosti.

Schéma uzavřeného úseku Šumavské ulice a možných tras automobilové dopravy, zdroj: Město Plzeň