Dealer při nákupu skončil v poutech

PŘEROV – Při nákupu, když to nečekal, zatkli přerovští kriminalisté muže podezřelého z distribuce a prodeje drog. Policie pak provedla domovní prohlídku, při které zabavila marihuanu, pervitin a tržbu z prodeje.

„Podezřelého zadrželi policisté minulý týden. Skončil v poutech, protože při zadržení v marketu nereagoval a nespolupracoval. Při zákroku proti němu nedošlo ke zranění. Pak byl dealer převezen na služebnu, kde přečkal noc,“ informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Pětatřicetiletý muž si vyslechl obvinění pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Obviněný minimálně od léta loňského roku až do doby zadržení prodával pervitin a marihuanu dalším uživatelům především v Přerově, Bystřici pod Hostýnem a v místě svého bydliště v malé obci na Přerovsku,“ sdělila mluvčí.

Při domovní prohlídce u obviněného policisté nalezli necelých 61 g marihuany, 0,14 g pervitinu a něco málo přes 4 tisíce korun, které utržil za prodej nelegálních látek. Muž je nyní stíhaný na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí až pět let za mřížemi.