Konečně! Kraj začne opravovat těchto pět silnic a mostů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Krajská rada se rozhodla investovat pětasedmdesát milionů korun do oprav silnic a mostů v našem regionu. „Jde o pět stavebních akcí, které by měly být zahájeny letos v létě a dokončeny v první polovině příštího roku,“ sdělila tisková mluvčí Adéla Kousalová. A popravdě mnohé z nich si přidělené finance skutečně zaslouží.

Schválené opravy se týkají vesměs silnic třetí třídy, mostů a nezpevněných krajnic. „Cílem realizace jednotlivých akcí je přispět nejen k vyššímu komfortu pro řidiče v řešených úsecích, ale také zvýšit bezpečnost silničního provozu a snížit hladinu hluku a emisí ze silničního provozu,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Silnice III/43826 Ludslavice

Tato silnice se dočká rekonstrukce průjezdního úseku obcí v délce pět set jedenáct metrů. Opravy za čtrnáct milionů korun by měly trvat od letošního července do příštího května.

Silnice III/0187 Hrachovec

V plánu je stavební úprava mostů včetně navazujících částí silnice o délce dvaasedmdesát metrů. Práce v ceně čtyřiadvaceti milionů by se měly protáhnout na celý rok od letošního června do příštího.

Silnice III/4975 Komárov

Kompletní přestavby se dočká silniční most i navazující části vozovky v délce osmasedmdesáti metrů. Za více než deset milionů se tu bude budovat od června do března dalšího roku.

Silnice III/50736 Brumov

Upravovaná silnice bude mít téměř kilometrovou délku a to od zrekonstruovaného napojení na nově budovanou okružní křižovatku na silnici I/57 po obec Návojná. Za cenu necelých osmnácti milionů budou práce probíhat od července do dalšího května.

Silnice III/4942 Mirošov – Vlachova Lhota

Tady se kraj zaměřil na stabilizaci silničního tělesa a zpevnění krajnice podchycením hrany svahu pilotovou opěrnou zdí. Úpravy v hodnotě více než osmi milionů korun se odehrají od června do dalšího března.