Senioři, pozor! I takovou fintu umí podvodníci vymyslet!

KROMĚŘÍŽ – Okrást seniora v jeho vlastním domě je bezpochyby projev naprosté bezohlednosti, bohužel ani tyto případy nejsou výjimečné. I přes snahu starší lidi informovat a varovat před podvodníky, kteří se jim vloudí do domu, zloději vymýšlí stále nové praktiky. Nyní se takové prodejkyni podařilo věnovat seniorce peřiny za šest tisíc korun.

„Včera ráno zazvonila na domovní zvonek čtyřiaosmdesátileté paní z Chropyně neznámá zhruba pětatřicetiletá baculatá žena s kšiltovkou na hlavě,“ sdělila policejní tisková mluvčí Simona Kyšnerová. „Ta seniorce sdělila, že ji posílá její ošetřující lékařka a nabídla jí zdravotní pomůcky.“ A co víc, prý byly zrovna ve slevě. Co na tom, že se jednalo o běžné peřiny?

Aby žena nestála venku v zimě, pozvala ji paní dovnitř. Samozvaná prodejkyně pak upřesnila, že nabízená „zdravotní pomůcka“ sice stojí dvanáct tisíc korun, ale ona jí je dá pouze za pět a půl tisíce. Seniorka se vydala do obývacího pokoje pro obálky s penězi, kde měla uloženo celkem sedm tisíc. Když podvodnice viděla, že by mohla vydělat víc, tak zvýšila cenu o dopravu na celkem šest tisíc. Peníze si tedy převzala, odevzdala peřiny a odešla.

Až po chvíli si stará paní uvědomila, že situace neproběhla úplně v pořádku a s prodejem souhlasila jen proto, že se podvodnice odkazovala na její lékařku. Případem se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté.