Vyjet z parkoviště už bylo nad jeho síly

ZLÍN – Způsobit dopravní nehodu ve vysoké rychlosti nebo na nepřehledném úseku je bohužel velmi snadné. Existují však i případy, kdy se dá škoda způsobit i na malém prostoru parkovacího místa. Třiapadesátiletý muž ze Zlína dokázal, že dopravní nehodu jde zapříčinit, aniž by auto parkovací místo vůbec opustilo.

„Policisty z pohotovostního a eskortního oddělení zaujal v neděli před třiadvacátou hodinou řidič vozidla značky Jaguar, který opakovaně vozidlem narážel do kovového oplocení stromu před univerzitou v centru Zlína,“ popisuje nehodu policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková. „Muži zákona tušili, co bude asi příčinou neobvyklého způsobu jízdy, a zastavili vedle řidiče, aby ho zkontrolovali.“

Na dotaz, jestli před jízdou požil alkohol, upřímně přiznal, že tomu tak bylo. Problém ovšem nastal, když měl provést dechovou zkoušku. Policisté obrnění trpělivostí mu opakovaně vysvětlovali správný postup, muž přesto stále nedokázal do přístroje fouknout. Po několika minutách se mu konečně podařilo provést úspěšný pokus a naměřená hodnota vyskočila na 3,22 promile alkoholu.

Muž policistům vysvětlil, že se snažil vyjet z parkoviště ven. Nepodařilo se mu ale zařadit zpátečku a proto opakovaně narážel autem dopředu. Aby mu policie zabránila pokračovat, vzala mu řidičský průkaz a strážníci posléze umístili na vůz botičku. Nyní tak řidiči, který už byl v minulosti šestkrát trestaný, hrozí až tříletý trest.