Agresivní řidič z Uherského Hradiště byl obviněn z pokusu o vraždu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V červenci minulého roku se v Hradišti odehrál zvlášť závažný incident. Agresivní řidič, který vjel do „myší díry“ v okresním městě ohrozil a zranil několik lidí včetně malého dítěte, utíkal policejní hlídce a najížděl do ní, byl po složitém vyšetřování obviněn z několika trestných činů. „Krajští kriminalisté pár dnů po incidentu muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě, ovšem na základě výsledků z poměrně náročného a dlouhého vyšetřování, z výsledků odborných vyjádření a provedených znaleckých posudků vyšetřovatel právní kvalifikaci změnil na zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu a zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví,“ uvedla policejní tisková mluvčí Lenka Javorková.

V loňském roce se policejní hlídka snažila zastavit a zkontrolovat řidiče, který projížděl Uherským Hradištěm. Místo zastavení ale přidal a v úseku s omezenou rychlostí na třicet kilometrů v hodině ujížděl až stovkou. Policisté ho pronásledovali k ulici Husova k podchodu pod železniční tratí, který kvůli zúženému prostoru není určen pro vozidla. Přesto projel dál až do sadů v Ostrožské Lhotě, kde agresivně najížděl do policistů a zadržet se ho podařilo až po varovných výstřelech a použití taseru.

Při projíždění podchodem srazil třiaosmdesátiletého muže na kole. „Muž zůstal po střetu ležet na zemi a díky duchapřítomnosti, kdy se instinktivně přitlačil na stěnu podchodu a zůstal na pravém boku, utrpěl „jen“ středně těžká poranění v podobě zlomenin, poranění hlavy a dalších částí těla,“ dodává Lenka Javorková. Ohrozil další čtyři ženy a dítě, které tou dobou naštěstí nesedělo v kočárku, který řidič svou jízdou naprosto zdemoloval.

Mimo zmíněná obvinění je muž podezřelý i z trestného činu výroby a držení předmětu k výrobě omamné a psychotropní látky, jelikož při prohlídce jeho auta byla nalezena kompletní varna pervitinu. Sám byl při zadržení pod jeho vlivem.