Areál bývalé střední školy na Demlově ulici v Třebíči je na prodej

TŘEBÍČ – Studenti i učitelé průmyslovky v Třebíči se přestěhovali do nové moderní budovy a Kraj Vysočina teď prodává už nevyužívanou budovou na Demlově ulici v lokalitě Horka – Domky. Chce za ni minimálně 16 milionů a 70 tisíc korun.

Prodávat se bude prostřednictvím výběrového řízení na určení pořadí z řad zájemců o koupi tohoto areálu s rozlohou přes 4 700 metrů čtverečních. Až do 17. května letošního roku mohou zájemci skládat povinnou jistinu na účet Krajského úřadu Kraje Vysočina, následovat bude 20. května výběrové řízení na určení pořadí.

Nejstarší budova areálu byla postavena v roce 1949, je podsklepená a má tři nadzemní podlaží. Jedno z podlaží aktuálně využívá nájemce ZŠ Světlo, a to na dobu určitou do konce roku 2019, stejně je tomu i v případě jednoho pronajatého bytu. „K budově přimyká spojovací přístavba, která je podsklepená, v její nadzemní části je umístěna kuchyně a jídelna. V dalším třípodlažním objektu jsou učebny, funkční tělocvična, kancelářské prostory. Pozemek dvorního traktu školních budov je využíván jako parkoviště, manipulační plocha a klidová zóna. Budovy jsou napojeny na inženýrské sítě, přípojku elektro, vody, kanalizaci a zemní plyn, na centrální dálkovou distribuci tepla, neboť původní plynové kotle byly odpojeny. Celkový stav budov byl klasifikován jako velice dobrý, v některých částech byla provedena výměna oken,“ popisuje stav Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Objekty je možné si prohlédnout 6. května 2019 v době ve 14.00 hodin nebo po předchozí dohodě.