Chcete ovlivnit priority svého města? Hlasujte v anketě!

KROMĚŘÍŽ – Město se rozhodlo vyjít svým obyvatelům vstříc a aktivně je zapojit do směřování vlastní komunity. Na základě fóra z minulého týdne bylo vybráno deset hlavních bodů, které v Kroměříži považují za důležité a je potřeba se jimi zaobírat. Ode dneška tak mohou obyvatelé hlasovat v online anketě, jaké by měly být priority města. „Její výsledky budou poté předloženy radě a zastupitelstvu,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Fórum s účastí šedesáti obyvatel Kroměříže sestavilo seznam hlavních priorit. „Lidé označili za potřebná opatření pro zadržování vody v krajině, vybudování sportovně-rekreační zóny v lokalitě Bágrák, řešení likvidace odpadů po roce 2025, řešení křižovatky ulic Havlíčkova – Albertova, zajištění veřejného přehledu investic města, vybudování cyklostezky ve městě mimo hlavní komunikace, zajištění pravidelného setkání s podnikateli, zřízení obecního hostince, zřízení nového turistického portálu, zajištění časového omezení hlasitých hudebních produkcí – kulturních akcí, zřízení nové pobytové služby pro seniory a podporu mezigeneračního soužití,“ vyjmenovává tiskový mluvčí města Jan Vondrášek.

Koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, Andrea Velísková, vyzývá účastníky ankety, aby podle svého názoru vybrali dva hlavní body. Pokud se přikloní jen k jednomu, připíší mu tím pádem automaticky dva hlasy. Hlasování bude probíhat do dvanácti hodin 17. května.