Silně běsnícího muže musela v noci policie zavřít do cely

DOMAŽLICKO – Na minulou noc jen tak nezapomenou obyvatelé obce Draženov. To, co se odehrálo na tamější ubytovně, mnohému z obyvatel muselo přerušit poklidný spánek. Všechno způsobil devětadvacetiletý muž, kterému zjevně přeskočilo.

Ten se kolem půlnoci dobýval do jednoho z bytů na ubytovně v Draženově a křičel na nájemníky, aby mu otevřeli. Když nepochodil, odešel před dům. Tam nasedl do svého Audi A4 a začal si dělat parkovací prostor dost svérázným způsobem. Úmyslně narazil do zadní části osobního auta Volkswagen Passat a odtlačil ho až do pole, zhruba do vzdálenosti 50 metrů. Přitom narazil i do zaparkovaného Citroenu Xsara a Kia Sephia.

Pak se vrátil před ubytovnu, kde rozbil pěstí skleněnou výplň vchodových dveří, vykopl zajištěné dveře do jednoho bytu, vnikl dovnitř a s basebalovou pálkou ohrožoval lidi uvnitř. „Štěstím bylo, že jich v pokoji bylo více. Agresivního muže zpacifikovali a poté předali policii. Ta ho vyzvala k dechové zkoušce. Výtržníkovi naměřili 1,75 promile alkoholu v krvi. Celková škoda na poškozených dveřích a vozidlech byla vyčíslena na devětadvacet tisíc korun. Muž byl odvezen a umístěn do cely. Případem se dále policisté zabývají,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.