Středočeský kraj rozdělil dotace na kulturu. Komu dali? A na koho se nedostalo

STŘEDNÍ ČECHY – Změnu k lepšímu by měli pocítit samotní pracovníci v kultuře. Na mzdy přijde devatenácti příspěvkovým organizacím o 4,5 milionu více.

Stavba roku, Karlštejn a Slaný

Půl miliónem korun byla podpořena soutěž Stavba roku Středočeského kraje. Stejnou částku obdržel městys Karlštejn na oslavy Karla IV. Mimořádnou dotaci 300 tisíc korun na zřízení nového osvětlení stálé expozice bylo přiklepnuto Vlastivědnému muzeu ve Slaném.

Lány, Roztoky u Prahy a Rakovník

Podařilo se nalézt zdroje i na další investiční akce organizací. Po letech přijdou konečně prostředky ve výši dvou milionů na nákup domu Alice Masarykové v Lánech, kde se nalézá i expozice Českého červeného kříže. Skoro o milión korun navíc bude na nákup cesiového zářiče do Roztok u Prahy a 1,8 miliónu poputuje na dostavbu Rabasovy galerie v Rakovníku.

Mezinárodní setkání dechových orchestrů

Zastupitelstvo schválilo též veřejnoprávní smlouvy na již schválené akce – 380 tisíc korun na 48. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka a 300 tisíc korun na Mezinárodní setkání symfonických dechových orchestrů a souborů.

Divadla v Mladé Boleslavi, Příbrami a Kladně

Pro divadla byla rozdělena částka dva milióny korun na profesionální divadla Středočeského kraje. Přes 560 tisíc dostalo Městské divadlo v Mladé Boleslavi, 590 000 Kč dostalo divadlo A. Dvořáka v Příbrami a přes 845 tisíc korun obdrželo Divadlo Kladno.