Střízliví řidiči dostali za odměnu pivo

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Když řidiče zastaví na silnici policejní hlídka, mnohdy znervózní, jestli náhodou nejel rychleji, než měl a zda ho nečeká nějaká nepříjemnost. Rozhodně by se neodvážil pomyslet, že dostane odměnu. Tentokrát si místo pokuty odváželi řidiči za negativní dechovou zkoušku jako dárek nealkoholické pivo a alkoholtester.

Dnes odpoledne v Tovární ulici ve Starém Městě zastavovala vozy netradiční skupina složená z příslušníků policie a zástupců Českého svazu pivovarů a sladoven. „V rámci dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“ jsme zastavovali řidiče a kontrolovali zejména to, zda dodržují zákaz požívání alkoholu před jízdou,“ vysvětluje policejní mluvčí Milena Šabatová. „Kromě toho policisté kontrolovali dodržování i dalších obecně platných pravidel silničního provozu. Cílem projektu je co nejvíce mezi řidiči rozšířit osvětu o tom, že nealkoholické pivo je bezpečnou alternativou u nás tak oblíbeného alkoholického nápoje.“ Všem, kteří dnes prošli kontrolou, budiž ke cti, že ani jeden z nich neměl dechovou zkoušku pozitivní.

Zvlášť v období Velikonoc policie zvyšuje počet hlídek a to na místech, kde se vyskytuje větší počet lidí, zejména při různých kulturních a církevních událostech. „Po celý prodloužený víkend budou policejní hlídky ve zvýšeném počtu monitorovat i provoz na silnicích. Působit budou nejen při vyhledávání a řešení dopravních přestupků, ale také v prevenci,“ dodává policejní mluvčí Petr Jaroš. Prováděné kontroly se budou samozřejmě zaměřovat i na přítomnost alkoholu v krvi.