Cizince přepadli dva agresoři. Policie pátrá po svědcích

PÍSEK – Na středeční brzké ráno patrně jen tak nezapomene jeden z cizinců v Písku, kterého přepadli dva agresoři. Poškozený přišel o finance i doklady. Kriminalisté nyní po těchto pachatelích pátrají a žádají případné svědky incidentu o pomoc.

K loupeži došlo ve středu 17. dubna 2019 nad ránem v baru v Čechově ulici v Písku. Cizinec zde popíjel již od úterního večera, kdy sem zavítal po práci. „V provozovně ho kolem půl čtvrté ráno oslovili dva muži, kteří po něm nejprve požadovali menší obnos peněz, což odmítl,“ sdělila k případu policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

To patrně oba muže rozčílilo, takže cizince vytáhli ven z baru až před místní lékárnu. „Povalili ho na zem a měli ho oloupit o ledvinku, kterou měl na sobě kolem pasu,“ dodala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. V ledvince se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karty. Agresoři ihned po činu z místa utekli ulicí Čechova směrem k Novému mostu, u kina zřejmě odbočili doleva. Napadený je pronásledoval, ale po chvíli mu zmizeli z dohledu.

Podle slov policejní mluvčí se mělo jednat o dva muže kolem třiceti let, tmavší pleti, kteří hovořili česky. „Jeden z útočníků byl vyšší, asi 170 centimetrů vysoký, hubený a na tváři měl strniště. Druhý měřil asi 160 centimetrů, silnější, statnější postavy. Oba muži měli tmavé vlasy,“ upřesnila Čuřínová Ingrišová.

Případ vyšetřují písečtí kriminalisté a žádají případné svědky o důležité informace, které by vedly k dopadení obou mužů. „Obracíme se na případné svědky, kteří se touto lokalitou ve středu 17. dubna okolo čtvrté hodiny ranní pohybovali a mohli si pachatelů všimnout, aby neváhali a obrátili se s informacemi na policisty,“ konstatovala mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.