Hromadný karambol na dálnici způsobil čtyřkilometrovou kolonu

ROKYCANSKO – Bohužel, ani předvečer před očekávanými svátky se neobešel bez vážné dopravní nehody. Došlo k ní před sedmnáctou hodinou nedaleko Rokycan směrem na Prahu. K místu se rozjeli hasiči, sanitky i policie.

Dle prvotních informaci svojkovičtí dopravní policisté na místě události zjistili, že došlo ke třem dopravním nehodám na dálnici D5. První přibližně 63km směr Praha. Řidič osobního auta se s největší pravděpodobností nevěnoval řízení, vyjel mimo dálnici a havaroval. Ve vozidle spolu s řidičem cestovaly další dvě osoby. Osádka vozu utrpěla zranění a z místa byla transportována do nemocnice v Rokycanech a Plzni.

V místě první nehody došlo ke vzniku druhé havárie, a to dvou kamionů a osobního auta s vlekem. Jeden z těchto řidičů utrpěl při nehodě zranění a z místa byl transportován do nemocnice v Plzni. Zhruba 64km dálnice D5 směr Praha došlo ke třetí dopravní nehodě. Střetla se zde vozidla HZS jedoucího k zásahu k výše uvedeným nehodám s osobním vozidlem. Při této srážce nedošlo ke zranění osob.

Informace potvrdil pracovník záchranné služby: „Z místa jsme transportovali čtyři osoby. Dva muže (56 a 38) do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně se středně těžkými zraněními a dva muže (42) se středně těžkými zraněními a (34) s lehkými zraněními do Rokycanské nemocnice.“

Policie prostřednictvím své mluvčí Veroniky Hokrové apeluje na řidiče: „Průjezdný je pouze jeden jízdní pruh. Tvoří se čtyřkilometrová kolona. Žádáme řidiče, aby respektovali pokyny policistů a místem projížděli s největší opatrnosti.“

Zdroj: HZS