Lipno láká o Velikonocích na kolo, člun i do korun stromů

LIPNO NAD VLTAVOU – Nechcete Velikonoce trávit jen s dobrým jídlem a povalováním se? Pak jsou pro vás jako stvořené aktivity, které nabízí areál v Lipně nad Vltavou. S rodinou můžete vyrazit na kolo, člunem po lipenské vodní hladině, nebo třeba do korun stromů. Nebude chybět samozřejmě ani typicky velikonoční program.

„Aktivní rodiny si na Lipně mohou naplánovat opravdu pestrý program, a přitom není třeba mít veškeré sportovní vybavení,“ láká k velikonoční návštěvě Lipna jeho mluvčí Vojen Smíšek. Dodává také, že zdejší půjčovny jsou skvěle vybaveny. „Skvělým tipem na začátek je návštěva Stezky korunami stromů Lipno s pletením pomlázek,“ upozorňuje Smíšek na velikonoční doprovodný program, který bude probíhat na Bílou sobotu.

V sobotu 20. dubna 2019 bude totiž u Stezky korunami stromů probíhat již tradiční pletení pomlázek. Pokud se tedy rozhodnete pro Lipno, budete si moci sami nebo se zkušeným mistrem proutkařem vyrobit pomlázku na pondělní koledu. „Každý rok tu učíme desítky malých kluků, jak nachystat správnou pomlázku. Proutků bude dost pro každého,“ slibuje Vojen Smíšek, mluvčí Lipna. Dočkáte se i tvořivých dílen nebo soutěže v hledání vajíček.

Program na Bílou sobotu:
– 10:00 až 12:30 hodin budou tvořivé velikonoční dílny (salonek Restaurace Lanovka)
– 13:00 hodin odjezd stezkabusem s lišákem Foxem ke Stezce korunami stromů
– 13:00 až 15:00 hodin je připraveno pletení pomlázky a hledání vajíček u Stezky korunami stromů, zábava s lišákem Foxem