Požár vyhnal obyvatele domu do noci

Dnes kolem jedné hodiny ráno zachvátily plameny kůlny a dřevěné přístřešky v traktu bytového domu v Moravském Berouně. Jeho obyvatelé museli být evakuováni, dokud hasiči požár nezlikvidovali.

„Hasiči vytvořili několik ochranných vodních proudů pro zamezení v rozšíření na další chatky v těsné blízkosti. Požár zcela poničil několik na sobě přilehlých menších dřevěných chatek a přístřešků,“ uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák s tím, že zásobování vodou zajišťovaly kyvadlově cisterny z nedalekého vodního zdroje.

Během zásahu museli vynést záchranáři také tlakové lahve a kanystry s hořlavými látkami. „Vzhledem k většímu počtu vlastníků bude výsledná škoda upřesněna později,“ dodal Hošák.

Požár i samotný zásah se obešel bez zranění. „Co bylo příčinou požáru, zjišťujeme ve spolupráci s vyšetřovateli hasičského záchranného sboru. Po vychladnutí požářiště bude provedeno jeho ohledání. Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, ta se bude odvíjet na základě provedeného šetření,“ doplnila olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.