Pozor na chystané dopravní akce v souvislosti s velikonočními svátky

PŘÍBRAMSKO – Nejen na Příbramsku, ale po celé naší zemi se chystají v souvislosti s velikonočními svátky a volnými dny, zvýšené dopravní kontroly. A to nejen z důvodu  hustoty provozu kvůli odjezdu na chaty, chalupy a do turistických lokalit, ale především kvůli Velikonočnímu pondělí, kdy mohou být řidiči po proslavených svátcích pod vlivem všeho možného, ještě v době návratu to svých domovů. 

Na silnice mohou vyjet i tak zvaní sváteční řidiči.  “Příbramští policisté se proto zapojí do celorepublikové akce, která je zaměřena na intenzivnější kontroly na komunikacích, například i na to,zda motoristé dodržují rychlost, nejedou pod vlivem návykových látek, netelefonují za jízdy,” varuje tisková mluvčí Monika Schindlová.

Příslušníci policie budou také kontrolovat celé osádky vozidel, jestli jsou všichni připoutáni bezpečnostními pásy. V loňském roce bylo při smrtelných dopravních nehodách 28 % řidičů a 21 % spolujezdců nepřipoutáno. Hlídky se budou soustředit zejména na úseky s velkou intenzitou dopravy, a kde dochází častěji k nehodám. Se začínající motorkářskou sezonou se předpokládá zaměření i na tyto účastníky silničního provozu. Výkon služby bude zesílen také v místech, kde budou probíhat různé akce s účastí většího počtu osob.