Za loupež putoval do vazby. Za mřížemi není poprvé

PŘEROV – Přerovští kriminalisté chytili lupiče, který v polovině března s nožem v ruce přepadl mladíka na ulici Komenského v Přerově. Pachatelem je dvaadvacetiletý recidivista, který se z výkonu trestu vrátil loni v listopadu. Od středy je opět za mřížemi.

K přepadení došlo 19. března. Pachatel obral 21 letého mladíka o telefon a pak jej ohrožoval nožem. „Mladíkovi řekl, aby ho následoval za jeden z domů na uvedené ulici, kde se chce připojit na wifi a na messenger. Aby se mu něco nestalo, tak má dělat to, co mu řekl. Mladík ze strachu s ním šel a pachatel nějakou dobu, asi 10 minut, telefon využíval a chatoval,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že incident vygradoval, když se majitel telefonu pokusil svůj přístroj dostat zpět.

Lupič namířil k břichu vlastníka telefonu nůž se slovy, aby ho pustil, nebo to nedopadne dobře. Mladík z obavy, že by mu pachatel mohl ublížit, sevření ruky povolil a neznámý muž i s mobilem utekl.

Policie vypátrala jako pachatele 22letého mladíka z Přerova, který se v listopadu loňského roku vrátil z výkonu trestu. Od té doby se dopustil i dalších třech krádeží v marketech, kde bral především zboží, které se dalo následně zpeněžit. „Pro policisty to není neznámá „firma“, protože se jedná o recidivistu, který se trestné činnosti dopouštěl již jako nezletilý a za své nezákonné jednání si od doby dospělosti odseděl celkově necelé tři roky,“ dodala mluvčí.

Po zadržení skončil mladík v policejní cele a vyšetřovatel mu sdělil obvinění z násilného trestného činu loupeže, za který mu hrozí až deset let odnětí svobody. Obviněný mladík byl eskortován do vazební věznice v Olomouci.