Zruč na sobotu nabízí IV. Vodácký festival a retro plavbu starých lodí nebo návštěvu muzea

ZRUČ NAD SÁZAVOU – Chcete se dobře pobavit, možná i vykoupat a užít si hudební festival? Pak je pro vás sobotní akce ve Zruči nad Sázavou to pravé. Navíc celou akci skvěle doplní návštěva zdejšího Vodáckého muzea. 

Vstup na festival je zdarma.   “Zveme všechny vodáky na další ročník Vodáckého festivalu a Retro plavby. Letos padl datum na sobotu. Opět společně poplujeme na starých lodích z Horky nad Sázavou do Zruče nad Sázavou. Všechny vás zveme a těšíme se na vás a na vaše staré lodě. Pokud s námi chcete plout a nemáte vlastní loď, volejte,”  zve nadšeně organizátor akce a zároveň láká na odpolední hudební program.

Také unikátní muzeum, které je umístěno v areálu Zručského dvora, jen pár kroků od zámku, si zaslouží vaši pozornost při výletu do Zruče. Pro děti je zde připravena interaktivní prohlídka historických, ale i nejmodernějších lodí a kajaků, model řeky s bezpečným a nebezpečným jezem, laminovací dílna s mluvící figurínou, historické vodácké tábořiště či koutek s raftem, který je možno nafouknout elektrickou nebo manuální pumpou. Zajímavá je také část muzea určená k promítání, kde můžete zhlédnout historické filmy o vodáctví.

Sraz Zruč nad Sázavou u muzea : v 10:00 hodin

Sraz Horka nad Sázavou tábořiště u jezu : ve 10:45 hodin

Vyplutí : ve 11.00 hodin

 

Program festivalu ve Zruči 

14:00 Echolama

15:00 Humbuk

16:00 Epydemye

17:00 Isara

18:00 Poutníci

Kdy 20. duben 2019

Čas : 10:00 – 19:00